Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Bollenstreek

De Bollenstreek

De Bollenstreek is een streek gelegen aan de brede kuststrook in het midden van de Randstad. Door de centrale ligging in Nederland is de Bollenstreek een ideale uitvalsbasis om te genieten van een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie. De gezonde zeelucht en rust zorgen voor een optimaal vakantiegevoel en laten de dagelijkse sleur helemaal verdwijnen. Er zijn ontzettend veel activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen.

Wat te doen in de Bollenstreek

Tijdens jouw bezoek aan de Bollenstreek hoef je je geen moment te vervelen, er is zó veel te beleven! Pretparken, musea, dierentuinen, natuurparken, waterparken, bioscopen en ga zo maar door. Maar wat maakt deze Bollenstreek dan toch zo bijzonder?

Strand & duinen De kilometers lange kuststrook bij de Bollenstreek wordt ook wel één van de mooiste natuurgebieden van Nederland genoemd. Kom helemaal tot rust met behulp van de gezonde zeelucht en geniet van het heuvelachtige duinlandschap, wat is Nederland toch bijzonder hè? Maak jou bezoek aan het strand of de duinen af met een mooie wandel- of fietstocht en zorg voor jouw eigen ontdekkingsreis.

Bloemenvelden Het meest belangrijke onderdeel van de Bollenstreek zijn uiteraard de bloemenvelden, dit tevens ook het bekendste symbool van de streek. Al meer dan 400 jaar zijn de bloemenvelden een trekker voor toeristen van over de hele wereld. Waarom nou juist de bloemenvelden in Nederland? Onze duinen bleken over precies de juiste ingrediënten te beschikken om de beste kwaliteit bloembollen te kunnen kweken. Dit resulteerde in een enorme groei tot het centrum van de wereldwijde bloemenbollenhandel. Extra populair zijn het wereldberoemde Keukenhof Bloemenpark en het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek. Het Keukenhof Bloemenpark, gelegen in Lisse, is de grootste tulpentuin ter wereld. In dit park zijn ruim 7 miljoen bloembollen te bewonderen die ieder seizoen weer worden geplant. Het park verwelkomt meer dan één miljoen bezoekers tijdens de geopende weken: dit zijn er slechts 7 tot 8 per jaar. Tijdens een bezoek aan het Keukenhof kun je unieke bloemenshows zien, schitterende vijvers ontdekken en diverse paviljoens met restaurants en terrassen benaderen. Naast Keukenhof Bloemenpark, kun je elk jaar genieten van het Bloemencorso, het hoogtepunt van de lente in Nederland. Het Bloemencorso is een kleurrijke optocht met verschillende corsowagens die in de binnenstad van Haarlem te bewonderen zijn. Deze corso wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen.

Polders & plassen Direct naast de Bollensteek is het grootste polder en plassengebied van Nederland gelegen, ook wel het Groene Hart van Nederland genoemd. Echte natuur- en cultuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. De polders staan vaak vol molens en zijn er veel kleinschalige boerderijen te aanschouwen. De actievelingen kunnen zich uitleven op het water met verschillende watersporten. Voor de ontdekker een tip om heerlijk te gaan varen, er is veel van Nederland te ontdekken vanuit het water.

Historische steden De Bollenstreek en zijn regio beschikken over een groot aantal historische steden: Haarlem, Amsterdam, Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam, Gouda en Utrecht. Iedere stad heeft zo zijn eigen karakter en charmes, wat het leuk maakt om iedere stad te ontdekken.

Wandelen, fietsen & varen De Bollenstreek is een populaire wandelregio met een uitgebreid wandelnetwerk. Deze verschillende wandelroutes brengen jou op unieke locaties en zorgen voor een prachtige beleving. Daarnaast vormt het veelzijdige landschap van de Bollenstreek ook een fantastische omgeving voor fietsers. Aan de hand van een uitgebreid fietsnetwerk kun je eenvoudig een route rijden. Tot slot mag het varen absoluut niet overgeslagen worden! In de omgeving van de Bollenstreek bevindt zich het grootste vaargebied van Nederland: Het Hollandse Plassengebied. Met een eigen sloep, huurboot of rondvaart is het heerlijk vertoeven op het water.