Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Rotterdam

Eerste keer in Rotterdam

Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

Eerste keer in Rotterdam

Welkom! Nog nooit in Rotterdam geweest? Erg benieuwd maar geen idee wat voor stad daar nu eigenlijk aan de Maas ligt? Deze korte introductie geeft je een eerste indruk van Rotterdam en wat er allemaal te zien, te doen en te beleven is.

Stad van architectuur

Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst. Bezoek bijvoorbeeld de geprezen Markthal of het grootste gebouw van Nederland: De Rotterdam.

Kunst & Cultuur in overvloed

Een grote tentoonstelling in de Kunsthal, een meeslepend concert in de Doelen of die leuke galerie op de Witte de Withstraat: in Rotterdam kun je voor kunst en cultuur letterlijk alle kanten op. Zowel grote musea met bijzondere exposities als de Kunsthal en Museum Boijmans Van Beuningen, als talrijke kleine galeries vind je in de stad. Daarnaast zijn er vele concertzalen en theaters om je oren en ogen de kost te geven.

Topvermaak voor iedereen

Ga hoog de lucht in, kijk levende haaien in de ogen of geniet in alle rust van de natuur: in Rotterdam is altijd en voor iedereen wat te doen in één van de vele attracties. Met toppers als Diergaarde Blijdorp, de Euromast, stoomschip ss Rotterdam en de Splashtours vermaken jong en oud zich gegarandeerd de hele dag.

Rotterdam smaakt naar meer

Sluit de dag af op een gezellig terras of in een grand cafe zoals Dudok. Geniet aansluitend van wereldse gerechten in een van de vele restaurants die Rotterdam te bieden heeft. Van een klassiek Frans gerecht tot een pittige exotische maaltijd: culinair is alles mogelijk in deze bruisende stad.

Duik in het Rotterdamse uitgaansleven

Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt, er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden. Rotterdamse clubs zijn toonaangevend in partyminded Nederland en ver daarbuiten.

Shop till you drop in winkelstad Rotterdam

Rotterdam is het hele jaar door shopstad bij uitstek. Zelfs op zondag kunnen fanatieke kooplustigen in Rotterdam terecht. De winkels in het centrum zijn 7 dagen per week geopend. Van exclusief tot populair, van megastore tot kleine boetiek, overdekt of in een gezellige straat; Rotterdam heeft het allemaal.

Waai uit langs de Maas

De Maas stroomt midden door de stad en vormt met de inmiddels beroemde Erasmusbrug het symbool van Rotterdam. Aan de oevers van de rivier zijn talloze haventjes te vinden, elk met hun eigen karakter. Verder stroomafwaarts beginnen de industriële havens, die maken dat Rotterdam zich de grootste havenstad van Europa mag noemen. Verken de waterkant met een wandeling langs de Veerhaven en de Boompjes, maak een rondvaart door de havens met Spido of neem de watertaxi voor een snelle rit naar de overkant.

Beleef de Rotterdamse festivals

In Rotterdam is altijd wat te doen. Met het Zomercarnaval, de Bavaria City Racing en het North Sea Jazz Festival is Rotterdam dé festivalstad van Nederland. Maar ken je Motel Mozaïque, het  Dunya Festival en Camping Rotterdam ook al? De stad bruist het hele jaar door van de festivals en evenementen op het gebied van cultuur, sport en muziek.

Breng de nacht door op een unieke locatie

Geniet van de vele extra’s die de Rotterdamse hotels je bieden: pure luxe en prachtige uitzichten. Breng de nacht door op een unieke locatie zoals bijvoorbeeld in de beroemde Kubuswoningen of boven in de Euromast. Of kies juist voor een nostalgische sfeer en slaap in Hotel New York of Stroom.

Meer weten?

Met de gratis Rotterdam-app heb je Rotterdam altijd bij de hand! De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android toestellen. Mocht je liever iemand persoonlijk spreken, dan staan onze medewerkers je graag te woord bij één van de drie Rotterdam Tourist Information locaties.

Sedan                                                                    Bus

Amsterdam-Rotterdam                                     Amsterdam-Rotterdam

€120                                                                      €150