Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Tours Eindhoven

Eindhoven is een hippe stad, dat voel je en dat zie je. De stad bruist van de energie. Ruim 125 jaar geleden zorgde Philips voor de eerste grote stappen in innovatie. Nu is Eindhoven de designstad die barst van technologie, kennis, creativiteit en innovatie.

1.Augustijnenkerk

De prachtige Augustijnenkerk werd aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd voor augustijner paters. Het is een kerk in neogotische stijl, van bruinrode baksteen. De toren is 66 meter hoog. In de kerk kun je diverse kapellen en biechtstoelen zien. Het Heilig Hartbeeld op de torenspits is een van de bijzondere bezienswaardigheden van deze kerk.

2.Van Abbemuseum

In een natuurlijke omgeving, aan de rivier de Dommel, ligt Het Van Abbemuseum. Het is een museum voor hedendaagse kunst. In 1936 werd het museum geopend. Henri van Abbe is oprichter van het museum. Het museum heeft een van de grootste collecties kunstwerken wereldwijd van de Rus El Lissitzky. Tevens beschikt het over werken van Pablo Picasso en Wassily Kandinsky.

3.De Markt

In het centrum van Eindhoven ligt De Markt. Een plein dat al eeuwen letterlijk het centrum is van de stad. In vroegere tijden vervulde het plein een belangrijke rol voor handel. Ook nu wordt er elke zaterdag nog een antiekmarkt gehouden. Tegenwoordig is De Markt een gezellige plek waar diverse cafés en restaurants zijn gevestigd. In de buurt kun je natuurlijk ook winkelen of even in de draaimolen gaan zitten die er het hele jaar staat.

4.Stratumseind

Het uitgaanscentrum van Eindhoven is Stratumseind. Deze gezellige straat met talloze cafés is de langste kroegenstraat van Nederland. Daarmee is het natuurlijk de perfecte plek om te stappen. Je kunt er eten, drinken, dansen en feesten! De Brabantse gezelligheid maak je hier volop mee.

5.Sint-Catharinakerk

Aan het begin vna het Statumseind vind je de rooms-katholieke kerk Sint-Catharinakerk, gewijd aan de heilige Catharina van Alexandrië. Ze was beschermster tegen de pest en ter bewaking van de kuisheid en zal het absoluut niet eens zijn met wat er in de late uurtje gebeurt in de straat waar de kerk aan ligt!

6.PreHistorisch Dorp

In de Genneper Parken van Eindhoven kun je het PreHistorisch Dorp bezoeken. Het is een openluchtmuseum waar je terug kunt stappen in de tijd. Historische tijdperken van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen worden nageleefd in dit park.

7.Philips Museum

In de eerste gloeilampenfabriek van Philips bevindt zich Het Philips Museum. Het museum laat de hele geschiedenis zien van de fabriek die Eindhoven groot heeft gemaakt.

8.DAF Museum

In het Eindhovense stadsdeel Tongelre kun je het DAF Museum bezoeken. In het museum wordt de geschiedenis van Van Doorne’s Automobiel Fabriek, kortweg DAF, prachtig getoond. DAF bestaat al sinds 1928, een gang door het museum brengt je van vroegere tijden naar de toekomst.

9.De blob

De BLOB is een zeer opvallend en futuristisch gebouw in het centrum van Eindhoven. Het gebouw is de toegangspoort tot het winkelcentrum De Admirant. Het prachtige gebouw, gemaakt van glas en staal, werd ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas en is een niet te missen bezienswaardigheid in Eindhoven.

10.Strijp S

Strijp-S is een moderne wijk in Eindhoven. Het is gebouwd op een voormalig bedrijventerrein van Philips. In de wijk is het industrieel erfgoed van Eindhoven duidelijk aanwezig. Het is een moderne woon- en werkplek waar creativiteit en ontwikkeling voorop staat.

11.PSV Museum

De voetballiefhebber moet natuurlijk naar Het PSV museum. Het is een museum over de clubgeschiedenis van de Eindhovense voetbalclub PSV. In het museum kun je alle sterren van de club, de successen, trofeeën, foto’s en memorabilia zien.

12.TAC Temporary Art Centre

Het Temporary Art Centre, of kortaf TAC, telt 80 ateliers waar jonge mensen werken aan de toekomstige wereld. Het wordt ook wel een broedplaats voor culturele vernieuwing genoemd. In het gebouw worden veel expo’s, muziekvoorstellingen en feesten gehouden.

13.Stadswandelpark

Lempkesfabriek /CC BY 3.0/wikipedia

Een heerlijke plek om te wandelen of picknicken is het Stadswandelpark. Het park werd in 1921 ontworpen door Leonard Springer en Dirk Tersteeg. In het park kun je heel mooi aan het water zitten, door de beeldentuin lopen en genieten van de mooie, afwisselende natuur.

14.Genneper Watermolen

De Genneper watermolen is een molen langs de rivier de Dommel. De molen kent een zeer lange en rijke geschiedenis. Vincent van Gogh maakte in 1884 meerdere schilderijen van de molen.

15.Flying pins

De Flying Pins is een voorstelling van een bowlingbal met tien omgegooide kegels. Dit enorme openbare beeld werd ontworpen Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen. Je kunt de Flying Pins vinden op de kop van de John F. Kennedylaan, aan de zuidkant van de straat, op de hoek met Fellenoord.

16.Evoluon

In Eindhoven is dagelijks een ware UFO te zien. De architecten Louis Kalff en Leo de Bever ontwierpen het Evoluon. Een enorm futuristisch gebouw waar beursen, feesten en evenementen gehouden worden. Een mooie en opvallende ruimte huren voor een evenement? Evoluon is the place to be!

18.Dierenrijk

Via een boerenhoeve loop je Dierenrijk in. Dierenrijk is een dierentuin dicht bij Eindhoven (in Mierlo). In het park kun je dieren van dichtbij te bekijken. Het park herbergt honderd verschillende soorten dieren. Het zorgt voor een plezierig dagje uit voor jong en oud.

19.Zoo Veldhoven

Er is nog een dierentuin in de buurt van Eindhoven namelijk Zoo Veldhoven. Het is een dierentuin waar de bezoekers de dieren zelf mogen voeren. Het park bestaat vooral uit papegaaiachtigen, roofvogels en uilen.