Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Tours Den Haag

Den Haag is ongetwijfeld een stad die je moet bezocht hebben in Nederland. Alles wat je van een leuke weekend- of vakantiebestemming verwacht is hier te vinden. Je hebt er cultuur, geschiedenis, natuur en natuurlijke de politiek en het Koninklijk Huis. En doordat Den Haag aan zee ligt, kan je je citytrip perfect uitbreiden tot een volwaardige vakantie in Nederland!

1.  Het Binnenhof en Ridderzaal

In het centrum van Den Haag vind je Het Binnenhof, het politieke hart van Nederland. Je kunt Het Binnenhof vrij betreden vanuit het prachtige ‘Buitenhof’ en via ‘Plein’. Zo wandel je tussen de bekende plekken door waaronder het Torentje, de Ridderzaal en de Tweede Kamer de belangrijkste en bekendste zijn.

 • Het Torentje ligt prachtig aan Het Binnenhof en is de werkplek van de minister president van Nederland.
 • In de Ridderzaal wordt elk jaar op Prinsjesdag de troonrede voorgelezen door de Koning van Nederland.
 • In de Tweede kamer worden de belangrijkste politieke besluiten genomen en debatten gevoerd. Het geheel ligt aan de prachtige Hofvijver dat ook goed te zien is vanuit Het Binnenhof.

Tijdens een rondleiding kan je zowel de Ridderzaal als de Tweede Kamer bezoeken. Helaas is het Torentje niet van binnen te bekijken. Deze rondleiding kan je boeken via ProDemos. Het kost 11 euro en duurt anderhalf uur. Je moet vooraf reserveren en je moet ter plekke een geldig ID bewijs kunnen tonen.

2.  Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van de Nederlandse koning en ligt in het centrum van Den Haag. Vanaf het station, het Malieveld, de winkelstraten en Het Binnenhof wandel je er in een paar minuutjes naartoe. Hier hebben verschillende Koninklijke huwelijken plaatsgevonden. Paleis Noordeinde is helaas niet vanbinnen te bezichtigen, maar de buitenkant is zeker ook al de moeite waard! Wandel hier dus zeker even langs en stop eens in de Paleistuin om te genieten van de rust.

3.  Museum De Gevangenpoort

Deze middeleeuwse gevangenis ligt vlakbij de Hofvijver en was vanaf de 13e eeuw de hoofdpoort tot het Binnenhof. Enkele eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtsgebouw waar verdachte misdadigers op hun proces zaten te wachten. Ruim 400 jaar hebben hier gevangen vastgezeten waaronder enkele beroemde regenten.

Spannende verhalen en politieke samenzweringen

Breng een bezoekje aan het museum en luister naar de spannende verhalen over politieke samenzweringen, de straffen die gevangen opgelegd kregen en het leven in de cellen. Je ziet het niet alleen, je beleeft het ook echt. Zo kregen de veroordeelden een bordje rond de nek met daarop de reden van hun terechtstelling. Enkele van deze bordjes kan je nog bezichtigen in het museum.

Wees je er wel bewust van dat het verhaal achter deze voormalige gevangenis vrij gevoelig ligt en dus niet voor iedereen geschikt is. Maar vraag jij je ook af in welk soort cellen zij vastzaten? Welke soort straffen ze kregen en of er een verschil was tussen rijke en arme misdadigers? Neem dan zeker een gids mee tijdens je rondleiding!

4.  Het Mauritshuis

Grenzend aan Het Binnenhof ligt een van de bekendste en belangrijkste musea van Nederland. Het Mauritshuis is voor veel mensen dé reden om Den Haag te bezoeken en de overheidscollectie van meer dan 800 schilderijen van de Nederlandse schilderkunst te bewonderen. Deze collectie bevat ondermeer werken van Rembrandt en Vermeer. Ook op Tripadvisor is het Mauritshuis de nummer 1 attractie in Den Haag.

Je vindt er bekende en minder bekende schilderijen, maar het topstuk is ongetwijfeld toch wel ‘Het meisje met de Parel’ van Vermeer.

Openingsuren en prijzen

 • Sla dit museum zeker niet over. Het is elke dag geopend en voor €15,50 kan je de hele collectie al bezichtigen.
 • Voor kinderen, scholieren en groepen gelden kortingsprijzen. Indien je over een museumkaart in Nederlands beschikt, heb je gratis toegang.
 • Meer info op de website

5.  Meer musea

Naast het Mauritshuis zijn er nog meer populaire museums in Den Haag. Bezoek Escher in het Paleis, Panorama Mesdag of het Kunstmuseum.

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis is een permanente tentoonstelling van de zeer bijzondere kunstenaar Escher in het voormalige winterpaleis van koningin Emma. Escher staat bekend om zijn schilderijen met een effect van ‘gezichtsbedrog’. Zijn twee bekendste kunstwerken laten een oneindige lus trappen zien en vogels die zowel naar boven als beneden vliegen. Het museum is interactief en er is een etage die je optische illusies laat ontdekken.

Het museum is elke dag geopend, behalve op maandag en vraagt een toegangsprijs van €10. Voor kinderen, scholieren en groepen gelden kortingsprijzen.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is met een afmeting van 120 x 14 meter het grootste schilderij van Nederland. Het is een echte panorama van de zee en duinen rondom Den Haag. Je kunt het 360 graden bekijken wat het een uniek kunstwerk maakt en het dus ook populair maakt.

Panorama Mesdag is iedere dag geopend en de entree kost €12,50.

Het Kunstmuseum

Het Kunstmuseum ligt tussen het centrum van Den Haag en het strand in Scheveningen. Het museum lijkt langs de buitenkant niet spectaculair, maar het heeft werken van Picasso en Mondriaan met als absoluut hoogtepunt de wereldberoemde ‘Victory Boogie Woogie’.

6.  Het Vredespaleis

Dit paleis is het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag. Niet zo gek, het is namelijk een heel belangrijk en iconisch gebouw. Hier zit het Internationaal Gerechtshof. Daarnaast zit hier ook de Academie voor Internationaal Recht, waar rechtenstudenten over de hele wereld studeren. De bibliotheek alleen al is heel prestigieus en de studenten mogen hiervan gebruik maken.

Openingsuren en tickets

 • Het Vredespaleis is niet toegankelijk voor publiek, behalve op een aantal weekenden per jaar na.
 • Wil je absoluut weten hoe het erbinnen uitziet? Dan moet je tickets vooraf kopen. Een rondleiding duurt 45 minuten en kost €11.
 • Tickets kun je alleen via hun eigen website kopen.
 • Het bezoekerscentrum is wel vrij toegankelijk en elke dag geopend behalve op maandagen en feestdagen.
 • Hier kun je meer te weten komen over het gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn.
 • Ook kan je de vredesvlam zien en het Wereldvredespad met 196 steentjes die de 196 landen van de wereld vertegenwoordigen.

7.  Chinatown

Ook in Den Haag kan je de Chinese buurt ontdekken. Maar vergis je niet! Oorspronkelijk stond deze buurt bekend als de Haagse Jodenbuurt maar na de Tweede Wereldoorlog kwam de wijk weer leeg te staan.

Vanaf de jaren 70 werd de buurt terug wat opgeknapt en trokken heel wat Chinezen hierheen. Zij hebben letterlijk en figuurlijk terug leven de buurt ingeblazen. Wanneer je door deze wijk wandelt, vind je uiteraard heel wat Chinese restaurants en winkeltjes. Maar ook de Chinese poorten – die gebouwd zijn met originele bouwmaterialen, trekken heel wat bezoekers, en terecht!

8.  Grote Kerk

De ‘Grote Kerk’ van Den Haag, ook wel bekend als de ‘Sint Jacobskerk’. De kerk werd voltooid halfweg de 15e eeuw als typische hallenkerk in de stijl van Brabantse gotiek, en is daarmee één van de oudste gebouwen van Nederland. Wanneer je voor de kerk staat, zal de zeshoekige toren met beiaard (51 klokken) je onmiddellijk opvallen. Binnenin heb je een fraai houten gewelf, een preekstoel uit 1550 en een praalgraf van admiraal Wassenaer Obdam.

Ooit werd Willem-Alexander hier gedoopt en vonden er enkele huwelijken plaats maar sinds de laatste restauratie in 1987 werd de kerk in gebruik genomen voor tal van culturele evenementen.

9.  Madurodam

Na een cultureel rondje Den Haag is het tijd voor ontspanning. Madurodam is Nederland in het klein. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen zijn hier moeilijk buiten te krijgen. Wie van de hele familie kan zijn eigen gewicht in kaas optillen, het havenverkeer regelen of windenergie opwekken? De nieuwste attractie is ‘The Flying Dutchman’ waarbij je alles ontdekt over de pioniers van Nederland.

Madurodam is de perfecte combinatie van een pretpark, historisch erfgoed en prachtige natuur. Er zijn wel meer dan 5.500 miniatuurbomen en 55.000 bloemen die het hele seizoen bloeien. Sinds de opening in 1952 is het een van de meest bezochte pretparken in Nederland. Een ideale uitstap voor jong en oud!

10.  De boulevard, de haven en de pier in Scheveningen

Scheveningen maakt deel uit van Den Haag en ligt aan zee. Het is een heerlijke plek om uit te waaien in de herfst, te wandelen in de winter, de eerste zonnestralen op te pikken in de lente of te genieten op het strand en de vele terrasjes in de zomer. Een prachtige plek in Nederland die tijdens ieder seizoen een topbestemming is voor een vakantie in Nederland!

De Pier

De pier is het herkenningspunt en het hart van Scheveningen. Hier kan je van alles doen zoals winkelen en eten maar ook iets actiefs en spannends ondernemen zoals ziplinen, bungeejumpen van 60 meter hoogte of surflessen nemen. Een rondje in het reuzenrad dat je een schitterend uitzicht aanbiedt, hoort er natuurlijk ook bij.

Food & drinks

Rondom de Pier is het heerlijk genieten van het strand en de zee, zeker als het zonnetje schijnt. Vanaf de Pier wandel je zo binnen in een beachbar of terras op de Boulevard. Bijna elk restaurant heeft een dagmenu voor een vaste prijs. Als de menu je aanstaat, zoek niet verder want de restaurants bieden zo goed als allemaal hetzelfde aan voor ook dezelfde prijs. Wil je gewoon genieten van het mooie weer, loop dan een van de vele bars binnen op het strand en geniet van een ruim aanbod aan overheerlijke cocktails.

Ben je graag vroeg uit de veren en wil je wakker worden met een heerlijk briesje? Deze hippe bars bieden ook een uitgebreid ontbijt aan, zowel op een goed gevulde bourgondische manier als op de trendy healthy way. Check het zeker eens uit!

Het Zuiderstrand – de haven

Het strand en de boulevard van Scheveningen zijn erg populair en druk in de zomer. Zit je liever wat meer op je gemak? Ga dan naar het Zuiderstrand. Dit strand ligt tussen Scheveningen en Kijkduin. De haven van Scheveningen is een leuke plek om te bezoeken, zeker op zondag.

In de ochtend varen de vissers uit om de zee op te gaan. Op vrijdag is de terugkomst en dan wordt hun vangst gelost en verkocht. Ook liggen hier vele restaurantjes en terrasjes en is het de plek om een rondvaart te boeken op de Noordzee of een korte rondvaart door de haven zelf.