Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Woerden

Elke zaterdagochtend van 1 mei t/m 28 augustus 2021

Woerden is een echte kaasstad. Het is dan ook de beste plek om het publiek te trakteren op een feestelijk kaasfestijn; de Boerenkaasmarkt!  De stad heeft een eeuwenoude kaasmarkttraditie die nog steeds bestaat. De eerste partijen kaas werden al in 1885 vanaf het omringende platteland naar het centrum van de stad Woerden vervoerd om te worden verhandeld. De Boerenkaasmarkt is er elke zaterdag in de zomermaanden, in 2021 van 1 mei t/m 28 augustus. 

Op de Woerdense kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. In het seizoen stallen handelaren en zelfkazende boeren hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Door middel van het klassieke ‘handjeklap’ wordt nog steeds handel gedreven tussen de boeren en de handelaren.

Naast de bekroonde Goudse boerenkazen is er een oneindige keuze aan talloze kaassoorten. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken. Van zaterdag 1 mei t/m 29 augustus kun je iedere week kaas beleven op het Kerkplein in Woerden. Het festijn duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Om 11.00 uur start de eerste kaasshow  die je een keer gezien moet hebben!  De bezoekers zijn getuige van de handel door middel van “handje klap” tussen de boeren en handelaren, een spreekstalmeester geeft uitleg over alle geheimen en tradities die de kaasmarkt te bieden heeft. Bij een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden mag een bezoek aan de kaasmarkt zeker niet ontbreken.