Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Slagharen

Cowboy of indiaantje spelen in het Wilde Westen, zwemmen tussen palmbomen in Mexico of op expeditie in de wonderlijke wereld van Jules Verne, het kan in Attractiepark Slagharen. En als u elke dag in de achtbaan of de zweefmolen wilt, kunt u er ook blijven slapen.

In 1963 opende het Shetland Ponypark Slagharen met een uniek concept: rond een oude boerderij waren 24 vakantiehuisjes gebouwd die allemaal een eigen Shetland pony ter beschikking hadden. Het idee sloeg aan en om de gasten langer op het terrein te houden liet eigenaar Henk Bemboom kermisattracties neerzetten. De kermis groeide en het aantal huisjes nam toe.

Het compacte park – dat tegenwoordig deel uitmaakt van de van oorsprong Spaanse keten Parques Reunidos – bestaat uit twee attractiezones die door middel van de Main Street met elkaar verbonden zijn. Hoog boven de hoofdstraat brengen een kabelbaan en een monorail de bezoekers van de ene naar de andere kant van het park. Een mooi uitzicht over alles wat Attractiepark Slagharen te bieden heeft krijgt men vanuit het 46 meter hoge reuzenrad, dat halverwege Main Street staat.

Slagharen is opgebouwd rond zes thema’s: western, New Orleans, Mexico, Jules Verne, Yellowstone en American Indian. Belevenissen en avontuur staan centraal in het park, onder meer bij het aangepaste entertainment en bij familieachtbaan Mine Train en wildwaterbaan Ripsaw Falls. Rollercoaster Gold Rush heeft een driedelige lancering: de trein wordt vanuit het station eerst vooruit gelanceerd, daarna achteruit en vervolgens weer vooruit. Dan schiet de trein het 400 meter lange traject in.