Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Almere

Almere, gebouwd in de jaren ‘70 op drooggelegde grond, heeft veel te bieden. Niet alleen vanwege de unieke geschiedenis, maar vooral ook door de bijzondere architectuur, groot winkelaanbod en prachtige natuurgebieden.

  • Almere
  • Bezoek de jonge stad Almere, vlakbij Amsterdam en bekijk de mooie architectuur.
  • Met 42 kilometer kustlijn is Almere ideaal voor strand- en watersportliefhebbers.
  • Ontdek de prachtige natuurgebieden Oostvaardersplassen en Lepelaarsplassen.

Nieuwe stad met oude historie

Op de plek waar Almere is gebouwd was begin vorige eeuw nog de Zuiderzee. Nadat deze werd ingedamd en het IJsselmeer werd, konden delen worden drooggemalen om land te winnen. Almere is hiervan een mooi resultaat en had tot doel om plaats te bieden aan de snel groeiende bevolking van Amsterdam. Inmiddels is het een ruim opgezette stad die een bezoekje zeker waard is.

Musea in Almere

Ontdek wat voor kunst en cultuur Almere te bieden heeft in een van de musea die deze stad rijk is. In natuurbelevingcentrum de Oostvaarders vindt u een expositie over de natuur en de archeologie van de Oostvaardersplassen. Daniel Libeskind maakte één van de zeven bijzondere Land Art projecten in Flevoland. Polderland Garden of Love and Fire (1992 – 1997) is volgens de maker bedoeld als een tuin om te mediteren. Niet echt een museum, maar zeker het bezoeken waard!

Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance in het PIT Veiligheidsmuseum. Ga mee op tour door de geschiedenis van veiligheid en hulpverlening en krijg een volledig beeld van de manier waarop de veiligheid in Nederland geregeld wordt.

Wat kunt u nog meer doen in Almere?

Almere biedt alles voor een heerlijk dagje uit in elk seizoen. Zo kunt u er goed shoppen in de ruim 400 winkels in het nieuwe centrum. Ook is Almere ideaal voor strand- en watersportliefhebbers. Want met een kustlijn van 42 kilometer is het niet alleen perfect voor een dagje strand, maar ook voor watersportactiviteiten. Zo biedt Almere het grootste catamaranstrand van Europa en is er voor surf en kitesurf liefhebbers volop ruimte bij Surfstrand Almere Haven en bij het Atlantisstrand.

Wie houdt van wandelen of fietsen in de natuur kan in Almere alle kanten op. Zo zijn er rondom de stad schitterende bossen, meren en polders die bekend staan om hun unieke flora en fauna. Het meest bijzondere natuurgebied is zeker de Oostvaardersplassen dat groeit op de oude zeebodem. U kunt er bijzondere vogels ontdekken en zelfs kennismaken met sommige dieren van ‘de grote vijf’ (ree, edelhert, wild zwijn, bever en zeehond).

Tenslotte is Almere ook een aanrader voor liefhebbers van moderne architectuur. Met vele spraakmakende gebouwen zoals het stadhuis, theaterpodium de kunstlinie, de Smaragd en de Citadel biedt de binnenstad vele architectonische hoogstandjes. Niet voor niets staat Almere op nummer 1 bij hedendaagse architectuur in ‘European Newtowns’.

Sedan                                                                    Bus

Amsterdam-Almere                                           Amsterdam-Almere

€50                                                                        €70