Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Tours Nijmegen

Ben je van plan om een tripje naar het Gelderse Nijmegen te boeken? Vooral doen! Nijmegen is een oude stad met een rijke geschiedenis en heeft veel te bieden en te beleven. Hieronder vind je een top 14 van bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben wanneer je in Nijmegen bent.

1.Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is, zoals de naam al verklapt, een park in het historische centrum van Nijmegen. Een prachtig stukje flora en fauna middenin de stad. Je vindt er een grote vijver, omringd door verschillende oude (verdedigings-)torens, dieren, een waterval en een stuk stadsmuur. Ga mee met een tour en herbeleef de geschiedenis en ontdek details die je anders nooit had gezien.

2.Stevenskerk

De Stevenskerk is gebouwd medio 13e eeuw en bestaat dus al een lange tijd. Een kerk met karakter. Er worden kerkdiensten gehouden, rondleidingen gegeven en je kunt er zelf de cultuur opsnuiven. Je vindt er onder andere gebrandschilderde ramen, grafzuilen en grote kroonluchters.

3.Lange Hazelstraat

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Hij is ontstaan in 1334 en je kunt er van alles vinden. Diverse winkels, hotels, uitgaansgelegenheden en tal van horecagelegenheden. Alles in één straat.

4.Grote Markt

De Grote Markt in Nijmegen is het grootste plein in het centrum. Het wordt ook wel het hart van Nijmegen genoemd. Je vindt er een heel scala aan uitgaansgelegenheden, winkels en horecazaken. Ook is hier de plaats van de wekelijkse markten.

5.Boterwaag

De Boterwaag vind je op de Grote Markt en kenmerkt zich door de prachtige renaissancevormen. Het gebouw komt uit 1613 en diende als stadswaag, vleeshal en de militaire hoofdwacht van Nijmegen bevond zich op de bovenste verdieping. Zeker een bezoekje waard.

6.Valkhof

Het Valkhof is een park aan de rand van het centrum, gelegen op een heuvel waardoor je schitterend uitzicht over de Waal hebt. Het is geopend in 1886 en 40 hectare groot. Het Valkhof kent een rijke historie, welke wordt verteld en verbeeld in Museum het Valkhof.

7.Museum het Valkhof

In museum het Valkhof wordt je geprikkeld om de rijke geschiedenis van Nijmegen tot je te nemen. Je vindt er allerlei artefacten uit de oorlog, kunst uit zowel het verleden als de moderne tijd. Ga tot wel 5000 jaar terug in de tijd. Er is genoeg te zien en te beleven, voor jong en oud.

8.Hunnerpark

Het Hunnerpark is een klein, intiem park gelegen naast het Valkenhof. Het is aangelegd tussen 1976 en 1882. Een klein deel van de oude stadsmuren is bewaard gebleven. Het Hunnerpark is de locatie van de jaarlijkse Vierdaagsefeesten.

9.Waalbrug

De Waalbrug is een bekende en herkenbare brug. De witte brug wordt gekenmerkt door de verschillende spijlen en bogen. De brug werd op 16 juni 1936 geopend en verbindt het centrum van Nijmegen met Lent.

10.Stadhuis

Het stadhuis van Nijmegen is een historisch gebouw, afkomstig uit 1555 en gelegen aan de Burchtstraat. In het stadhuis vindt je aantal historische en moderne kunstwerken, waaronder een galerij van burgemeestersportretten.

11.De Bastei

De Bastei is een natuur en cultuurhistorisch museum in Nijmegen. Hier vind je exposities over de rijke natuur en het waterschap van Nijmegen. Er worden rondleidingen gegeven en er is van alles te beleven, te zien en te voelen.

12.Nationaal Fietsmuseum Velorama

In Nederland vind je maar één museum zoals deze; het enige echte Fietsmuseum! Je kunt er verschillende bijzondere fietsen zien, zoals de allereerste fietsen, loopfietsen, houten fietsen en fietsen van de Koninklijke familie. Ook vind je er tal van accessoires zoals fietsverlichting.

13.muZieum

Een bijzondere bezienswaardigheid die de naam bezienswaardigheid eigenlijk niet mag hebben. Het muZIEum is een heel bijzonder museum. Hier ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Al je zintuigen worden geprikkeld, behalve je ogen. Er valt meer te voelen, horen, proeven en ruiken dan te zien.

14.Afrika Museum

Wanneer je in het Afrika Museum bent, waan je je even helemaal in het warme Afrika. Je snuift de Afrikaanse cultuur op en beleeft het helemaal. Het lijkt net alsof je echt in Afrika bent. Het museum hoort bij het Tropenmuseum in Amsterdam en het Museum Volkenkunde in Leiden. Samen vormen zij het Nationaal Museum van Wereldculturen.