Professioneel
Altijd op tijd
Betrouwbaar
Transparant

Tours Rotterdam

Rotterdam is een grote stad (het is qua oppervlak de grootste stad van Nederland), en er is dan ook aardig wat te doen. De stad – ook wel eens het New York van Europa genoemd – heeft dan ook een groot aantal bijzondere monumentale gebouwen.

1.  Erasmusbrug

Vanuit het centrum kan je via de Erasmusbrug naar Rotterdam-Zuid lopen, maar zelfs wanneer je hier niets te zoeken hebt, is de Erasmusbrug alleen al een bezoek waard. De Erasmusbrug is nu eenmaal één van de iconen van Rotterdam. De brug staat ook wel bekend als ‘de Zwaan’ vanwege zijn vorm, en voor veel Rotterdams is de brug de trots van de stad. Je hoeft er niet per se overheen te lopen, want vanop een afstandje is de brug misschien zelfs nog mooier.

2.  Euromast

Voor een uitzicht over de stad is een bezoek aan de Euromast eigenlijk zo goed als verplicht. De toren is maar liefst 185 meter hoog en je hebt er op alle verdiepingen een 360 graden uitzicht over Rotterdam en omgeving.

Je kan er op ruim 100 meter hoogte stoppen en in het restaurant en er je ogen uitkijken onder het genot van wat lekkers, maar je kan er ook voor kiezen om tot de top te gaan want hier is het uitzicht natuurlijk het spectaculairste. Dit kan door middel van de glazen Euroscoop lift, waarin je constant zicht hebt op de stad. Vanaf de top van de Euromast kan je bij goed weer heel ver kijken, dus kijk eens of je Antwerpen in de verte weet te vinden.

3.  Markthal

De Markthal is een zeer recent geopend icoon waar je alleen al heen zou moeten voor de gigantische schildering op het plafond. Natuurlijk kom je hier voornamelijk voor de winkels, kraampjes en restaurants waar je allerlei verschillende voedselproducten kan proeven en kopen. Er zijn niet alleen groenten, fruit, vlees en vis te verkrijgen, maar ook snoep, ijs, kruiden, specerijen, en wereldse lekkernijen. Trakteer jezelf zeker eens op een hapje, want je krijgt bij binnenkomst ongetwijfeld honger door de heerlijke geuren die je tegemoet komen.

Eenmaal binnen word je niet alleen overweldigd door het lekkere eten maar ook door de kleurenpracht van de wandbekleding. De Markthal wordt niet voor niets de Sixtijnse Kapel van Rotterdam genoemd. Op de muur zie je prachtige taferelen met bloemen, insecten, fruit, vissen, enz.. En het enorme kunstwerk ‘De Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen en Iris Roskam. In totaal versieren maar liefst 4000 blokken de hal!

4.  Kubuswoningen

Nog een ander icoon van Rotterdam zijn de kubuswoningen. Deze woningen staan schuin tegenover de Markthal en een bezoek aan beide bezienswaardigheden kan daardoor prima combineert worden. De woningen springen meteen in het oog door zowel hun vierkante vorm als fel gele kleur. De woningen zijn door architect Piet Blom ontworpen als onderdeel van de opbouw van Rotterdam na de oorlog.

5.  Centraal Station

Zelfs wanneer je niet met de trein in de stad aankomt, loont een bezoek aan het stationsgebouw toch nog de moeite. Rotterdam Centraal is behoorlijk imposant en er zijn aardig wat winkeltjes en cafeetjes te vinden. Daarbij heeft het station een bijzondere vorm vanwege het schuine dak dat als een pijl richting het centrum wijst. Deze moderne bouwstijl past perfect in het trendy hart van Rotterdam, waardoor het station nu al zeer geliefd is bij de inwoners van de stad.

6.  De Rotterdam

Tenzij je hier woont of werkt heb je in het gebouw ‘De Rotterdam’ zelf niet veel te zoeken (op een aantal winkels, een sportcentrum en een bioscoop na). van buitenaf vormt deze reus echter een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse skyline.

Het gebouw werd in 1998 al ontworpen maar is pas in 2013 voltooid en geopend. Het gebouw bestaat uit drie torens die de eerste dertig meter verbonden zijn en daarna los van elkaar staan en op een bepaalde hoogte een stukje verspringen. In totaal is het gebouw ongeveer 149 meter hoog en bevat 44 verdiepingen, waarmee dit qua oppervlak één van de grootste gebouwen van Nederland is.

7.  Pauluskerk

Wanneer je langs deze kerk loopt, zal de architectuur je zeker verbazen. Het voormalige kerkgebouw werd in 2007 gesloopt ten behoeve van de bouw van een appartementencomplex ernaast. Maar in 2013 kreeg het gebouw een nieuw futuristisch ogende architectuur en fungeert sindsdien als multifunctionele accommodatie. Het is een design opvangplaats voor daklozen, verslaafden, mensen met psychiatrische problemen, kortom mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Een mooi initiatief en ongetwijfeld uniek in de wereld!

8.  Het Witte Huis van Rotterdam

Het Witte Huis is een ander gebouw wat de bombardementen overleefd heeft. Dit gebouw stamt uit 1898 en is toentertijd in de Art Nouveau stijl gebouwd. Het gebouw is 43 meer hoog en was de eerste wolkenkrabber van Nederland, al wordt het gebouw door velen ook als de eerste wolkenkrabber van Europa gezien. Op het dak ligt een uitkijkplatform van waar je een mooi uitzicht hebt, maar vergeet ook niet om even goed naar de gevel te kijken.

Hier vind je verschillende prachtige beelden. Tegenwoordig zijn er ook een aantal cafés in het pand te vinden, waardoor je na het fotograferen van het gebouw een kopje koffie kan drinken alvorens verder te gaan.

9.  Nieuwe Delftse Poort

Wanneer je de Luchtsingel uit bent, zal dit bruin-oranje gebouw je ook zeker niet ontgaan! De structuur, die eruitziet als een driedimensionale grafische tekening, is gebaseerd op de neo-classicistische stadspoort van voor de oorlog. Het symboliseert een Rotterdam dat nog volop in ontwikkeling is.

10. Witte de Withstraat

Witte de Withstraat, één van de coolste straten van Rotterdam waar je struikelt over de bars, restaurants… en kunst. De Witte de Withstraat is namelijk de locatie voor de gelijknamige internationale kunstinstelling Witte de With. Dit centrum voor hedendaagse kunsten presenteert heel wat (tijdelijke) tentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn.

Maar ook voor liefhebbers van lekker eten en gezellig een glaasje wijn drinken, zijn hier aan het juiste adres. Deze hotspot heeft meer dan genoeg sfeervolle cafeetjes en restaurants.

11.  Van Nelle fabriek

Rinkelt de naam Van Nelle niet meteen een belletje? Geen paniek. Van Nelle was vroeger een fabrikant van sigaretten, shag, thee en koffie. Zijn fabriek is vandaag e dag het belangrijkste industriële monument in heel Nederland. Sinds een paar jaar is de Van Nelle fabriek zelfs te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kan het pand bezoeken met een gids om meer informatie te krijgen tijdens een rondleiding door de fabriek. Naast enkel bedrijven, zijn er ok een paar ruimtes voor vergaderingen in de fabriek gevestigd.

12. Recycled Park

Dit is niet zomaar een gewoon park.. Om alle vuiligheid in de Noordzee tegen te gaan, probeert men het plastiek afval in de Nieuwe Maas te scheiden via een opvang-systemen waaraan men bijna vijf jaar sleutelde. Het opgevangen materiaal wordt gerecycled tot bouwstenen die worden samengevoegd tot drijvende platforms. Ze vormen de basis voor een nieuwe groene omgeving. Deze drijvende parken zijn een meerwaarde voor Rotterdam en vervullen een ecologische rol in het rivierwater.